Spitfireclub Vlaanderen VZW

Aankopen
Als je besluit een Spit te kopen, doe het dan ook om de juiste redenen! Het zou zonde zijn te investeren in een auto en na enkele maanden te moeten constateren dat het eigenlijk niet dàt is wat je zoekt. Een verkeerde koop is niet alleen slecht voor jou, maar ook voor de wagen.
Laat je niet afschrikken door wat volgt, het meeste geldt voor alle oude wagens en zeker voor oude sportwagens. Engelse wagens hebben hun eigenaardigheden, maar als men de verhalen hoort over Italiaanse sportwagens...
Groot voordeel van de Spit: alle onderdelen zijn makkelijk leverbaar en dit voor erg gunstige prijzen.Waarom kopen?

Je wil niet alleen rijden, maar ook weten waarom je wagen nu wel rijdt en straks misschien weer niet;
Je geeft er niet om de handen uit de mouwen te steken, misschien wil je wel je handen vuil maken - nog beter;
Voor jou is op tijd ter bestemming komen enkel een optie;
Tijdens het rijden de vogels in de natuur horen fluiten en de wind door je haren voelen is voor jou de max - een verkoudheid of een stijve nek neem je er graag bij....
Je wil nog voelen dat je per auto rijdt, je wil de weg voelen..


Waarom niet kopen?

Je wil een goedkope cabrio;
Je houdt van comfort;
Je denk dat auto's repareren enkel iets is voor de wegenwacht;
Je wil alleen maar rijden met het ding;
Je wil ook wel eens met de kap dicht rijden, maar je bent 1,90 meter groot.
Begrijp je? Ja? Dan is de Spit waarschijnlijk iets voor jou! Nee? Misschien zou je beter uitkijken naar een Escort of een Astra cabrio of misschien een Mazda MX5.

Ik wil een Spitfire!

Nu je zo ver gelezen hebt denk ik wel dat je interesse hebt voor een Spitfire, misschien wil je er wel één. Je zag anderen genieten van hun Triumph en misschien kon je al eens meerijden. Misschien is het een jeugddroom en stond je met je neus tegen het raam van de Leyland showroom te dromen van die lage sportwagen. Na al die jaren voel je dat het tijd wordt je droom eindelijk te laten uitkomen.